Megszámlálhatatlan módon készíthetünk palacsintát, de ne feledjük, hogy a klasszikus feltekert és édes változaton túl is van élet! Terei-Vigh Krisztina receptje a Nők Lapja Konyha archívumából.

Hozzávalók egy 20 cm átmérőjű tálhoz:

2 tojás | 4 dl folyadék (víz vagy tej) | 15 dkg liszt | csipet só | 1 evőkanál olaj (vagy olvasztott vaj, olvasztott kókuszzsír)
A töltelékhez: 50 dkg spenótlevél | 25 dkg reszelt sajt | 12,5 dkg tejföl

1. A tojásokat felverjük, hozzáadjuk a folyadék felét, a lisztet és a sót, majd csomómentesre keverjük. Ezután hozzáadagoljuk a többi folyadékot, és addig keverjük, amíg homogén, tejszínsűrűségű masszát kapunk. A palacsintákat megsütjük megolajozott palacsintasütőben (8 darab lesz).
2. A spenótot megmossuk, megtörölgetjük. A palacsintákra fektetjük a spenótot, feltekerjük. 2 cm-es darabokra vágjuk, egy kerek tálba helyezzük. A reszelt sajtot a palacsintákra szórjuk, és 180 ºC-ra előmelegített sütőben megsütjük 15 perc alatt. Tejföllel tálaljuk.

ELKÉSZÍTÉS 40 PERC
SÜTÉS 15 PERC
KALÓRIA 2082 KCAL/EGÉSZ ADAG

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2017/10. lapszámában jelent meg.

(Kiemelt fotó: Terei-Vigh Krisztina)

Tudtad, hogy a legtöbb cikkünk fizetőkapu mögött van?

Regisztrálj, és nézz meg
5 előfizetői tartalmat
ingyen!