Sütőtökös, hagymás, paprikás csirkeragu, az októberi kedvenc

Színes és évszakhoz illő finomság a Nők Lapja Konyha 2020/10. lapszámából.

Végre itt a sütőtökszezon, együnk minél többet ebből az egészséges és finom zöldségből, például egy izgalmas egytálétel formájában! Bereznay Tamás receptje:

Hozzávalók 4 személyre:

50 dkg sütőtök (tisztított mennyiség), 20 dkg lila hagyma, 2 darab kápia paprika, olívaolaj, 1 kg bőr nélküli csirkecombfilé, 1 evőkanál só, 2 evőkanál curryfűszer, 1 csokor friss koriander (elhagyható)

1. A sütőtököt meghámozzuk, apró kockára vágjuk. A megtisztított lila hagymát és a kicsumázott kápia paprikát vékony félkarikákra vágjuk.
2. A zöldségeket együtt, olívaolajon, serpenyőben megpirítjuk. Egy másik, nagy serpenyőben kevés forró olajon megpirítjuk a csíkokra vágott, megsózott csirkecombfilét. Mikor elkészült, megsózzuk, rászórjuk a curryfűszert, majd hozzáadjuk a zöldségeket, összeforgatjuk. Tálalás előtt forgatjuk hozzá az aprított koriandert. Önálló egytálételnek is kitűnő, de kínálhatunk mellé egész fahéjrúddal megfőzött rizst is.

ELKÉSZÍTÉS 35 PERC
KALÓRIA 488 KCAL/ADAG

Recept: Bereznay Tamás
Fotó: Körmendi Imre

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2020. októberi lapszámában jelent meg.

A Nők Lapja Konyha szeptemberi számát keressétek az újságárusoknál, vagy vásároljátok meg digitális formában a Digitalstand felületén!
Aktuális előfizetői ajánlatunkat a Magazin Centrum oldalán találjátok meg. 

Tudtad, hogy a legtöbb cikkünk fizetőkapu mögött van?

Regisztrálj, és nézz meg
5 előfizetői tartalmat
ingyen!