Auchan nyári kollekció

Nyaralj a saját otthonodban – teremts egzotikus vakációhangulatot nyárias kiegészítőkkel

A nyár beköszöntével nem csupán a napsütéses órák száma növekszik, de az utazás iránti vágyunk is felélénkül. A csábító vízparti képeket látva szívesen képzeljük magunkat a homokos tengerpartra, különösen akkor, ha az idei évben nincs lehetőségünk hosszabb kiruccanásra, esetleg már haza is érkeztünk vagy csak egyszerűen szeretnénk becsempészni a négy fal közé egy kis nyári hangulatot. Szerencsére anélkül is élvezhetjük a trópusi kikapcsolódást, hogy messzi tájakra utaznánk, sőt, a megfelelő lakberendezési kiegészítőkkel pihentető oázissá varázsolhatjuk otthonunk helyiségeit.

——–SZPONZORÁLT TARTALOM———

A nyári hónapok több szempontból varázslatosak, a zöldellő természetben aktívan vagy épp sziesztával töltött idő, a melengető napsütés, a hosszú nappalok és rövid éjszakák, a festői víztükrök és a gyümölcsök zamatos íze mind mind az évszak utánozhatatlan jellegzetességei. Sokak számára a nyár egyúttal magát a szabadságot is jelenti, a legtöbben ekkorra szervezik a hosszabb nyaralásokat, hiszen ilyenkor a gyerekek rugalmasabbak, ráadásul a jó idő okán több lehetőség nyílik az együtt töltött pillanatok, kalandok megélésére. Főszezonban csábítanak a gyönyörű strandok, a vízi sportok, a kulturális élmények és a természet élettel teli kincsei, ám adódnak olyan alkalmak, amikor sokkal inkább otthonunk kényelmében hűsölnénk, ugyanakkor mégsem szeretnénk teljes mértékben búcsút inteni az évszak hangulatának. 

Akár azért, mert idén nincs rá lehetőségünk, vagy épp azért, mert szeretnénk a nyár varázsával hosszabb ideig körbe venni magunkat, érdemes bevetni néhány hétköznapi praktikát, mellyel – mint befőtt kupakja alá az édes barackot – az évszak szépségeit is a négy fal közé zárhatjuk. Ilyenkor előkerülnek a trópusi növények, a levendula illatú gyertyák és hűsítő olajok, ha tehetjük, szívesen szervezünk pikniket a szabadba, természetesen tipikus nyári finomságokkal, fagylalttal, salátával, ahogy zenék terén is az energikusabb, vidámabb dalok pörögnek inkább a lejátszón. Hamisítatlan vízparti hangulatot azonban leginkább lakberendezési kiegészítőkkel teremthetünk, ráadásul így anélkül élvezhetjük hosszabb ideig a paradicsomi környezetet, hogy kidugnánk az orrunkat otthonunk ajtaján.

Paradicsomi környezet házon belül

Ami a feltöltődést illeti, mindenkinek más körülmények lehetnek ideálisak és más preferenciák alapján körvonalazódik, mit is jelent valaki számára a valódi pihenés. Megeshet, hogy egyáltalán nem vágyódunk messzi tájakra vagy tisztában vagyunk vele, számunkra ez a fajta kikapcsolódás nem váltja be a hozzá fűzött reményeket, ellenben mégsem szeretnénk elszalasztani a vakáció múló szépségét. Döntsünk kényelemből, költség – és időhatékonyságból vagy környezettudatosságból, nem kell teljesen lemondanunk a nyár sajátosságairól, a négy fal között egyaránt átadhatjuk magunkat az üdülés nyújtotta lelki élményeknek. 

Jótékony hatása van, ha az évszaknak megfelelően rendezzük be lakásunkat. 

Gyakran olvashatunk róla és már tudományos kutatások is alátámasztják, hogy otthonunk berendezése mentális jóllétünkre is kihatással van. A színek érzelmi, pszichológiai befolyása, a természetes fény mennyisége, a rendezettség és a tisztaság vagy a szobanövények ugyancsak kihatnak szellemi állapotunkra. Arról viszont már kevesebbszer hallunk, hogy számos jótékony hatása van és pozitívan befolyásolja lelkiállapotunkat, mindennapi életünk minőségét, ha az adott évszaknak megfelelő dekorációval dobjuk fel lakásunkat. Míg télen a meghitt kiegészítők, puha párnák, plüssös takarók, meleg fényű gyertyák és édes süteményillatok teremtenek ünnepi atmoszférát, addig nyáron a világos, természetes árnyalatok és textíliák, a színes virágok, élénk árnyalatok fokozzák a vakációérzést, a könnyed harmóniát. A másik fontos tényező a kényelem, melyet akkor érhetünk el igazán, ha az évszaknak megfelelő berendezéssel szervezetünket is a természet körforgásához igazítjuk. A folytonos megújulást nyáron például könnyű, légáteresztő anyagokkal, frissítő színekkel és naturális mintákkal érhetjük el, a környezetünk változásaihoz történő igazodás pedig nem csupán lelkünket, de otthonunkat is feltölti kellő energiával.

Az évszakonkénti dekorációval tehát amellett, hogy könnyebben belesimulhatunk az év adott időszakának jellemzőibe – és ezzel megtapasztalhatjuk a lelassulást majd az aktív periódust – egyúttal mindig új és izgalmas környezetet is létrehozhatunk magunknak. A megfelelő kiegészítőkkel így egész nyáron úgy érezhetjük, mintha csak nyaralnánk, de vajon melyek azok a jellemző dekorációs és használati tárgyak, melyeket mindenképpen érdemes beszerezni? A bevásárló lista elkészítése előtt az első és legfontosabb, hogy átgondoljuk a nyári hangulat kötelező elemeit, majd kiválasszuk a saját stílusunkba is könnyedén beilleszthető darabokat. Minden esetben jó minőségű, kedvező árú termékeket válasszunk és amennyiben tehetjük, valamennyi helyiségbe csempésszünk apró, pénztárcabarát tartozékokat. Ezt egyébként maga Martha Stewart, a lakásdekorálás televíziós nagyasszonya is alátámasztja, aki szerint bohém égősorokkal, kagylómotívumokkal és tengerészcsíkokkal is már sokat tehetünk a paradicsomi életérzésért. Elegendő az ágynemű, a lepedő vagy a székpárnák cseréje a hatásos eredményért, de ne álljunk meg egy szobánál, vonjuk nyári hangulatba a teraszt lámpásokkal és gyertyatartókkal, vagy a fürdőszobát az összhanghoz illő szappanadagolóval, zuhanyfüggönnyel és szőnyeggel. Martha szerint a másik fontos tényező a színválasztás. A természetes pasztell árnyalatok, a homok, a bambusz, a lenvászon finom színei már önmagukban megidézik az idilli vízparti atmoszférát, pláne ha kifejezetten nyári stílusú kiegészítőkben köszönnek vissza.

Stílusos, mégis természetes

Persze könnyebb dolga van annak, akinek rendelkezésére áll egy kisebb balkon vagy veranda, hiszen a melengető nyári szélben, egy hűsítő gyümölcsös limonádéval a kezünkben könnyebb a Mamma Mia filmek mesés helyszínére képzelni magunkat. A lakás vagy ház belső tereiben ennél egy picit többre van szükség, méghozzá stílusban a nyarat idéző mintákra valamint anyagokra, hogy hippi és ezoterikus hangulatú helyiségeket alkothassunk, melyek minden szobában új kalandra hívják a ház lakóit. A tengerparti stílusirányzat – melynek elengedhetetlen részei a környezetbarát alapanyagok – napjainkra kiköltözött a nyaralókból és a mindenkori otthonok felett is átvette az uralmat.

Jellegzetességei a vízre és az égre utaló élénk kék, a világos homokszín, a fehér tengerparti kövek és a naplemente narancssárgájának tónusai.

Mint ahogy említettük, nem elég az árnyalatokra figyelni, a természetes, környezetbarát anyagok, a fából, bambuszból, nádból készített nyers, rusztikus kiegészítők, fonott kosárkák és szövet textíliák ugyancsak hangulatos megjelenést kölcsönöznek otthonunknak. A klasszikus tengeri motívumokat, a csikóhalakat, kagylókat, hajókat és kormánykerekeket egyszerű faliképeken is megidézhetjük, a vibráló festményeket pedig remekül kiegészítik a növénymintás párnahuzatok, lepedők és székpárnák. Játsszunk bátran a különféle textúrákkal, a nyomott minták, a letisztult kerámiatárgyak vagy a finom vásznak is varázsolhatnak egzotikus légkört, melyben éppen úgy pihenhetünk, mint ahogy egy trópusi sziget bungalójában tennénk.

Nyaralás egy bőröndnyi kollekcióval

Az Auchan saját márkás, lakberendezési Actuel kollekciójában – legyen szó tárolásról, lakástextilekről, dekorációról vagy háztartási- és takarítóeszközökről – minden praktikus és megfizethető termék a kényelmes, mégis egzotikus belső teret hivatott megteremteni. A környezettudatos lakberendezési kiegészítők ráadásul komposztálható, környezetbarát anyagokból készülnek és ellenőrzött erdőgazdaságokból származnak, így a fenntartható életmód miatt sem kell hogy fájjon a fejünk, ha netán megirigyeltük az Ízek, imák, szerelmek film enteriőrjeit. A lakásdekoráción túl hasznos konyhafelszerelésekből, fürdőszobai kiegészítőkből is választhatunk, ahogy a tárolás, takarítás, étkezés és tálalás gondját egyaránt leveszik a vállunkról. A szezonális kollekció termékei május 25 – június 14 között elérhetőek a hiper áruházakban a készlet erejéig.

Galéria | 4 kép

Kiemelt kép: