Kötött divat: 4 trend az egy sima, egy fordítotton túl

Kötöttségek nélkül, kötöttben vészelnénk át a telet.

A kötött pulcsik és kardigánok mindent tudnak, amit egy téli alapdarabnak kell: melegen tartanak, kényelmesek, rétegezhetőek, sőt még divatosak is. És hogy mi teszi őket különösen trendivé 2022 őszén és telén?

Hosszú kardigán

Monika Shin táncos (Fotó: Han Myung-Gu/WireImage)

Zoe Helali festőművész (Fotó: Streetstyleshooters/Getty Images)

Tamara von Nayhauss grófnő (Fotó: Streetstyleshooters/Getty Images)

Lényegében egy vékony kabátot is helyettesítenek a szezon hosszú kardigánjai. Az igazán vastag darabok alá nem is kell más, csak egy egyszerű póló – ezzel is ráerősíthetünk a kilencvenes évek divatjára. Ápolnak és eltakarnak, de ha alakunk kihangsúlyozása a cél, kössünk a derekunkra egy szép bőrövet.

Galéria | 3 kép

 

Bő mellény

Anna Schürrle modell (Fotó: Jeremy Moeller/Getty Images)

A New York-i divathét egyik vendége (Fotó: Jeremy Moeller/Getty Images)

Hollie Mercedes Peters divatblogger (Fotó: Christian Vierig/Getty Images)

A kötött mellények tavaly kezdtek el visszaszivárogni a ruhásszekrényünkbe, idén pedig már a leginkább szem előtt lévő polcot követelték ki maguknak. A 2022-es őszi–téli szezonban nincs menőbb darab a kötött mellénynél, főleg akkor, ha oversized. Húzhatunk alá ropogós inget, rájátszhatunk az iskolai uniformis lookra azzal, hogy miniszoknyával viseljük, de széles szárú farmernadrággal is elég vagány kombinációt alkot.

Galéria | 3 kép

Csavart mintás pulóver

Camille Razat színésznő (Fotó: Vittorio Zunino Celotto/Getty Images)

Olivia Wilde színésznő (Fotó: Neil Mockford/GC Images)

Jeanette Friis Madsen kreatív igazgató (Fotó: Christian Vierig/Getty Images)

Nincs is örökzöldebb kötött darab a csavart mintás pulcsinál – jó eséllyel gyerekkorunkban is hordtuk már –, de idén kifejezetten szexi oldalát is megcsillogtatja. A rövidített fazonok hasvillantásra csábítanak, míg a klasszikus változatok eleganciát és meleget adnak az irodában. Ez az a kötött holmi, amire érdemes többet áldozni (például gyapjúból készültet beszerezni), ugyanis garantáltan hosszú évekig szolgálhat minket.

Galéria | 3 kép

Instant jókedv

Leonie Hanne modell ( Fotó: Raimonda Kulikauskiene/Getty Images)

Yasmin von Schlieffen-Nannen divatblogger (Fotó: Jeremy Moeller/Getty Images)

Ashley Graham. (Fotó: Edward Berthelot/Getty Images)

Egyszerűen nem tudunk nem mosolyogni ezeknek a vidám kötötteknek a láttán. Szivárványt idéző színkombinációk, kedves minták, játékos geometriai formák. Ha az alapdarabok már a gardróbban lapulnak, dobjuk fel a ruhatárunkat és a kedvünket egy ilyen extrasággal. A legzordabb téli reggeleket is könnyebb lesz átvészelni benne.

Galéria | 3 kép

Kiemelt kép: Getty Images