Amikor minden passzol: kánikulabíró és csinos szettek a nyár végére

Egy alsó, egy felső, és kész is a király szett!

A meteorológusok szerint Közép-Európa valaha volt egyik legforróbb nyara az idei (ebben a cikkünkben arra adunk tippeket, hogyan tudsz védekezni ellene), és jó eséllyel még szeptemberben sem lesz szükség kabátra és pulóverre, hanem a nyári ruháinkat fogjuk hordani. A kánikulában, amikor alig bírunk elviselni magunkon bármit, különösen nehéz elegánsan és csinosan öltözni, de szerencsére az egyik meghatározó 2022-es divattrenddel kiküszöbölhető a probléma. A kétrészesek, vagy más néven ruhaszettek tavaly tavasszal kezdtek újra hódítani, idén nyárra pedig szinte mindegyik márka beadta a derekát, és beépítette kínálatába ezeket a szuper darabokat.

Fotó: Edward Berthelot/Getty Images

A kétrészesek akkor is kihúznak minket a csávából, amikor reggel tanácstalanul állunk a tükör előtt, és fogalmunk sincs, mit vegyünk fel. Amikor az outfit, amit fejben összeraktunk, a valóságban egyáltalán nem néz ki jól, nyugodt szívvel nyúlhatunk egy ruhaszett után, a harmonikus összkép ugyanis garantált. A kétrészes állhat sortból és ingből, szoknyából és laza kardigánból, lehet mintás vagy egyszínű, készülhet lenvászonból, puplinból vagy bármilyen más, jól szellőző anyagból. A márkák ráadásul mindenkire gondoltak: az üzletekben találunk sportos, minimalista, bohém és romantikus verziókat is a ruhaszettekre.

Ha tehát lapul a gardóbunkban egy ilyen kétrészes, a reggeli készülődésre szánt időt minimalizálhatjuk, a stílusosságot pedig kimaxolhatjuk. Az alábbi streetstyle fotók egészen biztosan meghozzák a kedvünket a trendhez – és inspirációval is szolgálhatnak, hogy milyen kiegészítőkkel érdemes viselni a szetteket –,  úgyhogy a divatmárkák aktuális kínálatából is mutatjuk a kedvenceinket.

Kötött, mégis laza

Fotó: Christian Vierig/Getty Images

Talpig fehérben

Fotó: Christian Vierig/Getty Images

Az ing kardigánként is funkcionálhat

Fotó: Christian Vierig/Getty Images

Az élénk színekkel idén nyáron lehetetlenség túlzásba esni

Fotó: Christian Vierig/Getty Images

Ami a négy fal között nyári pizsama, az az utcán nyári kétrészes

Fotó: Jeremy Moeller/Getty Images

Tone on tone

Fotó: Jeremy Moeller/Getty Images

A kendőminta nem csak kendőkön működik

Fotó: Edward Berthelot/Getty Images

Az oversized és a szupermini találkozása

Fotó: Edward Berthelot/Getty Images

Az örömöltözködés ékes példája

Fotó: Edward Berthelot/Getty Images

Galéria | 5 kép

Kiemelt kép: Getty Images