Hangoló és főszerkesztői levél a Nők Lapja Egészség 2022/08-09. lapszámából.

A galériára kattintva ízelítőt kaptok a lap tartalmából:

Galéria | 13 kép

Altató

Becsukom a szemem. Mindjárt alszom. Mindjárt alszom. Mondom, alszom! Nem megy, meleg van, légkondi szóba sem jöhet, egyrészt nincs, de ha lenne sem kapcsolnám be, mert zúg és hideg. Szinte egész nyáron ezzel küzdöttem sok más társammal együtt: a meleg egyenlő nem alvás. Ablakot nyitni szinte csak éjszaka lehet, de csak ott használ, ahol csöndes a környék.
Nehéz eldönteni, mikor kell szakemberhez fordulni, hiszen hajlamosak vagyunk arra fogni (az orvos szerint főleg a nők), hogy túl sok minden történt napközben, túl sok a megoldandó dolog, ezért pörögnek a gondolataink. Persze hogy nem tudunk aludni, ha felújítunk/ munkát váltunk/nyaralni megyünk holnap stb. Ahogy kipattan az ember szeme és egyértelműen érzi, hogy na, ebből nem lesz álom, ha megfeszülünk, akkor sem, azonnal jön az idegesség, hogy na jó, de mi lesz holnap…
Másnap aztán kialvatlanság, feszültség, álmosság. Pedig szigorú vagyok, egy pirinyó kék fény sem lehet a szobában, ha bekeveredik egy tölt őn pihen ő telefon, szám űzöm, ha máshol alszunk, és a tévé jelzőfénye szerényen utat mutat az éjszakában, törölközővel vagy könyvekkel elbarikádozom, nehogy éjjel zavarja a melatonin-utánpótlást.
A hasonló gondokkal küzdőknek most hasznos szakértői útmutatással készülünk (62. oldal), hogyan jöjjön a várt álom. Viszont hasonlóan érdekes a gyerekkori hallásvizsgálatok (42. oldal) témája, ami iskolakezdéskor különösen aktuális, illetve a gerincproblémák vizsgálata kamasz- és felnőttkorban (18. oldal) és nagy kedvencem, a kutyás terápiákról szóló anyag (78. oldal).

Kellemes olvasást, pihenjetek jól a nyár hátralévő részében!
Akovács Éva, főszerkesztő

Ha a cikkek felkeltették az érdeklődéseteket, akkor ejtsétek útba az újságárust, vagy kattintsatok az mc.hu oldalra, ahol előfizethettek a nyomtatott verzióra.
A Nők Lapja Egészség 2022/8-9. számát augusztus 12-től keressétek az újságosoknál!