Lehet élmény a tanulás a mai gyerekeknek? (x)

Szülőként akkor vagyunk boldogok, ha gyermekünk kiegyensúlyozott, és nem szorong az iskolai elvárások miatt. Ideális esetben könnyen beosztható mennyiségű otthoni tanulás elég ahhoz, hogy a gyerek jó jegyeket szerezzen, motivációja és iskolai jó közérzete tartósan fennmaradjon. A valóságban azonban ettől sokkal nehezebb a helyzet.

Látjuk, hogy csemetéinknek jóval több tananyaggal kell megbirkózniuk, mint nekünk, saját diákéveink alatt. Általános tapasztalat, hogy a suli után a digitális eszközök világa jobban vonzza a gyerekeket, mint a tankönyv és a füzet feletti görnyedés. A mobilok térhódítása sokak szerint negatív hatással van az emberekre, különösképpen a felnövekvő generációra.

A történelem számos példát mutat arra, hogy a változások ellen dolgozni mindig kudarcot jelentett. Azonban felismerni és kihasználni a megváltozott helyzetben rejlő lehetőségeket, szinte mindig sikert hozott. Ebből kiindulva az AR Books LibrARy csapatában úgy gondoljuk, hogy érdemes ötvözni az olvasás hagyományos értékét az okoseszközök nyújtotta fejlett multimédiával.

Az AR Books könyvek látványos és közérthető nyomtatott tartalmát 3D és 2D kiterjesztett valóság elemekkel bővítettük ki, amelyek mobileszközök segítségével jeleníthetők meg. Az eredmény egy lenyűgöző, letisztult és trendi termék. Az AR Books LibrARy kiterjesztett valóság könyvsorozat minden egyes darabja egyedülálló értéket képvisel az ismeretterjesztő könyvek palettáján. Használója egyszerre olvashat és mobilozhat, így az új ismeretek megszerzése élményszerűvé válik, a tudásanyag pedig könnyedén és tartósan rögzül.

Kiterjesztett valóság… Többek számára ismerősen cseng a fogalom, bár nem tudják pontosan, mit is takar. Sokszor csak kapkodjuk a fejünket a szédítő fejlődés láttán. Az augmented reality (AR) egy technológiai megoldás, amely ötvözi a digitális világot a valósággal. Ez remekül vizualizálja a tudnivalókat, így támogatja a téma könnyed megértését. Használatához mobil eszközre, applikációra és célpontra van szükség. Az app elindítása után a képernyőn a valós térben elhelyezett virtuális objektum jelenik meg méretarányosan és körbejárható módon. Az AR könyvek esetében speciális képelemek segítik a kiterjesztett valóság elemek indítását.

A kisebbeknek szánt gyerekkönyvek használata 4 éves kortól ajánlott. Azonban tapasztalataink szerint már a fiatalabbak is szívesen lapozgatják a szülőkkel együtt. Sőt! Ezek a kötetek a 8-10 évesek, és akár még a felnőttek számára is tartogatnak új ismereteket.

Az AR Books ifjúsági könyvek elsősorban a 10-18 éves korosztály számára készültek. Nekik a mindennapi tanuláshoz adunk segítséget egy nagyon menő formában. Ezeket a kiadványokat többek között az iskolai felkészüléshez ajánljuk, illetve pedagógusok részére a tanítási munka támogatásaként.

Íme a jövő a küszöbünkön… pontosabban a könyvespolcunkon! Érdemes mielőbb belekóstolni, mert aki kimarad, az lemarad! Az AR Books LibrARy koncepciója és kivitelezése megelőzi a korát és egyszerűen zseniális. Legyen ez egy különleges ajándék, ami egyszerre hasznos és lenyűgöző! A kérdés már csak az, melyik téma érdekli legjobban gyermekedet?

Galéria | 6 kép

Válogassatok folyamatosan bővülő könyvsorozatunkból webshopunkban!
További érdekes tartalmakról és új fejlesztéseinkről értesülj Facebook-oldalunkon!