„Az a jó, hogy ebben a szakmában nincs nyugdíjkorhatár” – Sztárinterjú Ringo Starr-ral

Világhírnéven innen és túl. A Nők Lapja 2020/3. számának interjúja.

Gondolom, nem vagyok egyedül mostanában azzal, hogy néha eltöprengek, milyen kiszámíthatatlan is az élet. Itt van például a Beatles. Miért döntött úgy az isten, hogy George Harrison és John Lennon menjenek el elsőnek? Vajon mit gondol erről Ringo Starr és Paul McCartney, akik még mindig e világ levegőjét szívják?

Ez olyan filozófiai kérdés, amiről akár fél óráig lehetne beszélgetni – de mivel pontosan ennyi idő állt rendelkezésemre interjút készíteni életemben először Ringo Starr-ral, így inkább kihagytam. Mert Ringo 80. születésnapja alkalmából beszélgettünk virtuálisan, és visszagondolni a szép időkre fontosabbnak tűnt, mint szomorú emlékekkel foglalkozni.

– Kerek születésnapod volt július 7-én. Hogyan ünnepelted?
– Kicsit másképp, mint az elmúlt 12 évben, mióta elindítottuk a „béke és szeretet” mozgalmat. Tavaly Nizzában ünnepeltünk, előtte meg Hamburgban. Az egész 2008-ban kezdődött Chicagóban. Valaki meginterjúvolt, és azt kérdezte, mit szeretnék kapni a születésnapomra az emberektől. Nem tudom, honnan jött az ötlet, de rávágtam, hogy azt, ha július 7-én délben mindenki a békére és a szeretetre gondolna. Hát így kezdődött. Egy hétre rá volt a nagy nap, tartottunk egy bulit a Hard Rock Caféban, kis tortákkal, 100-an ha voltunk, és délben mindenki kiállt, és felmutatta a jól ismert kézjelet. Én számoltam vissza: 3… 2…. 1… béke és szeretet! Azóta 27 országban csinálják, mindenütt elindult a mozgalom. Hát nem jó? De idén más volt. Los Angelesben általában felállítunk egy nagy színpadot a Capitol Records épülete előtt Hollywoodban, zenekarok játszanak, jönnek a haverok, szórakoztatják a közönséget, kajálunk, jól érezzük magunkat. Ezt terveztük most is, de ember tervez, isten végez. Mindegy, hol vagy a világon, a vírus mindenütt ott van. És mivel nem tudtuk megrendezni, amit szerettünk volna, megkértem a barátaimat, küldjenek videót valamelyik koncertjükről vagy műsorukból, én is használom a magamét a tavalyi All Starsból, és én fogok konferálni. Sokan mást csináltak, mint amit kértem, én is eléggé meglepődtem. Ha online streamingelve is, de megtartottuk a születésnapomat a béke és a szeretet jegyében.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 5 előfizetői tartalmat megnyitunk neked!
Ízelítő a cikk tartalmából
Emlékszik-e még az első lemezre, amit kapott vagy vett?
Mi volt a legnagyobb teljesítménye saját maga szerint?
Zavarja-e a hírnév? Ha igen, mennyire?
Próbáld ki most kedvezményesen!