Otthon maradunk! Újragondolt szobák és teraszok a legújabb Nők Lapja Enteriőrben

Játék az árnyékokkal, játék a kiegészítőkkel, és játék mindennel, ami egy kicsit is fel tudja dobni az otthonunkat most, hogy bizonytalan időre a falai közé kényszerültünk. A jelszó pedig nem más, mint a változatosság. Tartsatok velünk az Enteriőr hasábjain, ahol praktikus megoldásokkal találkozhattok, és irigylésreméltó lakásokba kukucskálhattok be!

„Lapozzatok bele” a magazinba a képre kattintva!

Galéria | 13 kép

Inspirációk

Amikor egy-egy lapszám elkészül, számtalan inspiráció ér, olyan, mintha egy izgalmas utazáson vennék részt. Távoli országok kultúráját, művészetét vehetem nagyító alá – ezúttal Mexikóba is elmegyünk –, és megismerhetem az életüket, hagyományaikat. Idén is így történt, de valójában tavaly kezdődött, amikor Kolozsváron jártam (akkor még szabadon lehetett utazni), a kulturálisan, építészetileg és gasztronómiailag gazdag, történelmi városban. Egy helyi származású építész vezetett körbe bennünket: a másfél nap alatt többek között megnéztük az éppen felújítás alatt lévő Szent Mihály-templomot a Mátyás-szoborral, a Bánffy-palota belső udvarát, a messze földön híres Állami Magyar Színházat, a Farkas utcai református templomot, az újjáépített sétálóutcát, megnéztük a pezsgő éjszakai életet, másnap pedig a város legrégebbi, az 1500-as években épült boltíves épületében reggeliztünk. A múlt és a jelen találkozik oldalainkon, ahogy a valóságban: egy kolozsvári modern családi villát és az erdélyi város inspiráló helyeit mutatjuk be. Amíg marad a képzeletbeli utazás, addig teljesen más léptékben tudunk gondolkodni: a saját életterünkben, ami most fontosabb, mint valaha volt. Amikor az egyik kolléganő azt ajánlotta, hogy a saját lakásának szobáit fotózná be átrendezve az otthoni munka miatt, örömmel fogadtuk, hiszen most mindenki egy stílusos home office sarok kialakításán gondolkodik… Ugyanakkor egyre inkább szeretnénk az életterünket meghosszabbítani, kint étkezni, főzni, napozni. Ehhez és az árnyékoláshoz is találtunk inspiráló megoldásokat. Bekukucskálunk egy energiatakarékos ház falai közé, és egy vidéki nyaralóba, amit stílusában megőrizve újított fel tulajdonosa. A Menedék rovatcímünk új értelmet nyert, felértékelődött az otthonunk. Szépítsük a magunk örömére!

Eszes Andrea, felelős szerkesztő

A Nők Lapja Enteriőr 2020-as tavaszi száma április 22-től kapható! Most digitális formában is beszerezhetitek a digitalstand.hu oldalon.