A tökéletes sütemény nyomában + 99 recept az új Nők Lapja Konyha Desszertben

Ízelítő a Nők Lapja Konyha Desszert 2020/1. lapszámának tartalmából.

Különleges lapszámmal jelentkezünk, melyben a sütemények mellett kiemelt hangsúlyt kapnak az elkészítés során leggyakrabban tapasztalt hibák. Ezekre állandó szerzőnk, cukrász kollégánk segítségével adunk magyarázatot, és olyan tanácsokat, melyek segíthetnek, hogy a jövőben még tökéletesebb legyen a desszert. Eláruljuk többek között a jó piskóta, az omlós tészta és a házi kenyér titkát, de megmutatjuk, mitől lesz fantasztikus a krém, a torta, sőt beavatunk a csokoládéval, valamint a karamellel kapcsolatos trükkökbe is. Megéri velünk tartani ezúttal is!

„Lapozzatok bele” a magazinba a képre kattintva!

Galéria | 14 kép

A tökéletes desszert nyomában

Gyerekkoromban az egyik kedvenc édességem egy ribizlis-túrós sütemény volt, amit sütés nélkül, őzgerincformában lehetett készíteni. Anyukám többször is nekiugrott a kedvemért, de a végén mindig kanállal ettük, mert sosem kötött meg a zselatin. Nem tudom, mit csinált rosszul az első néhány kísérlet során, de egyszer csak kijavította, mert a desszert kifordult a formából, és gyönyörűen lehetett vágni – csak én voltam csalódott, mikor a szép szeleteket láttam. Nekem úgy már nem is kellett, én a kanalas verziót szerettem…

Ez a régi történet jutott eszembe akkor, mikor eldöntöttük, hogy elkészítjük azt a lapszámot, amiben megpróbáljuk feltérképezni a leggyakoribb, sütés közben előforduló hibákat, és megmagyarázzuk, mit ronthattál el. (És természetesen mindehhez isteni recepteket is mutatunk.) Sejtettem én előtte is, hogy nem lesz egyszerű, de így utólag elmondhatom, egyetlen magazinnal sem dolgoztunk annyit, mint ezzel. A témák összegyűjtése még egészen könnyű volt, saját tapasztalatainkból, illetve a hozzánk érkező visszajelzésekből kiindulva vettük sorra a legtöbbször előforduló problémákat, és így osztottuk be a témaköröket.

Sokkal jobban meggyűlt a bajunk azzal, hogy itt is bebizonyosodott: ahány ház, annyi szokás. Voltak ugyanis dolgok, amiben még szerzőink között sem volt mindig egyetértés: mást mondott a profi cukrász, mint a háziasszonyok fejével gondolkodó, esetleg más szakirodalmat olvasó blogger, mégis mindkettejük süteménye sikerült, a recept pedig működött. Úgy gondoltuk viszont, az a leghitelesebb, ha egy cukrászként végzett, 20 éves gyakorlattal rendelkező szakember segít az egyes témakörök előtti „okosításokban”, ezért állandó szerzőnkkel, Urbán Gáborral hosszú napokig beszélgettünk róla, mit lehet elrontani egy zselatinos vagy éppen karamelles desszert elkészítésekor. Próbáltunk minden lehetőségre gondolni, és összeállítottunk egy listát is, amit afféle „sorvezetőként” érdemes használni, hogy jól sikerüljön a süteményed. Aztán ha mégsem lesz tökéletes, akkor se bánkódj, a család garantáltan imádni fogja úgy is, gondolj csak az én ribizlis-túrós kedvencemre!

Kajári Zsófia, felelős szerkesztő

Előfizetési lehetőség

Ha kedvet kaptatok az olvasáshoz, és szeretnétek mindig kézhez kapni a magazint, akkor kattintsatok az mc.hu oldalra, ahol előfizethettek a Nők Lapja Konyha Desszertre!

Kövessetek minket a Facebookon, illetve az Instagramon és a YouTube-on is, ahol a receptek mellett sok más érdekesség is vár rátok!