Lapozz bele! A női test értéke, zarándokok és borkalauz az új Nők Lapjában

Mit ér ma a női test? Hogyan működik egy mozaikcsalád? Mitől értékes a szőlőmag? Hogyan termeljük és fogyasztjuk a bort? Legújabb lapszámunkban többek között ezekre a kérdésekre is választ kaphattok. Tartsatok velünk ezen a héten is!

„Lapozzatok bele” a magazinba a képre kattintva!

Galéria | 9 kép

Álom és valóság

Sajnálom a gyerekeimet, mert szegények nem tudhatják, hogy melyik mondatukat látják majd viszont a lapban. Meg is kaptam nemrég, hogy újságíró gyerekének azért jó lenni, mert az ember bekerül az újságba – és ugyanezért rossz is. Egy-egy bizalmas közlés után már hozzá is szokták tenni, hogy „De aztán nehogy megírd!”, és ezt igyekszem is betartani. Amikor viszont nem szólnak… De hát mit tehetnék? Az általános emberi természetet ilyen közelről – és ekkora természetes empátiával – szemlélni máshol nincs esélyem. Szóval nemrég az egyik lányommal komoly beszélgetést folytattunk – a szerelemről. Ő hozta fel a témát, és én megtudhattam, hogy már nemcsak azt tudja, hogy ki lesz a férje, hanem azt is, hogy miként fogja magába bolondítani, a fiú hogyan kéri meg a kezét, milyen lesz az esküvő, hány gyerekük születik, hol fognak lakni, és milyen kutyájuk lesz.

Mit tehet ilyenkor egy apa? Együtt álmodoztam vele, nem akartam lehűteni a lelkesedését, pedig az e heti Nők Lapja Téma ismeretében minden alapom meglett volna hozzá. A lányomnak ugyanis komoly esélye van arra, hogy a dolgok ne úgy menjenek, ahogy azt ő most elképzeli. Mégpedig azért, mert amire öntudatlanul is alapozza a taktikáját, a női csáberő alaposan leértékelődött. Ahogy ez a cikkünkből kiderül, mára a világtörténelemben még sosem tapasztalt módon vált olcsóvá a szex. A mindenhol jelenlévő pornográfia, a hormonális fogamzásgátlás és az online szexpartnerkereső site-ok könnyen elérhetővé tették a női testet – ami így sokat veszített az értékéből. A nők évezredeken keresztül remekül használták a szex valutáját. Azt mondták az epekedő férfinak, hogy előbb bizonyítsa be a hűségét, az elkötelezettségét, a rátermettségét, a képességét arra, hogy eltartja majd a családját, és akkor az övék lesznek – természetesen a házasság szentségében, hogy a férfi aztán be is tartsa a vállalását. Ma semmilyen rátermettséget, elkötelezettséget, hűséget nem kell bizonyítaniuk a fiatal férfiaknak, a szex mégis az ölükbe hullik. Ezzel pedig az egyik leghatékonyabb férfi motivációs eszköz veszett el. Egyes vélemények szerint ez az oka például annak, hogy elfogytak a férfiak a felsőoktatásból – most már évek óta közel kétszer annyi nő szerez diplomát, mint férfi –, mert ha az egyik, számára legfontosabb dologhoz, a szexhez ilyen könnyen hozzájut, akkor minek törje magát.

Az e heti Nők Lapja Témát elteszem, és majd odaadom a lányomnak, hogy olvassa el, amikor annak eljött az ideje. Nem azért, hogy összetörjenek az álmai, hanem éppen azért, hogy tovább álmodhassa őket.

Krúdy Tamás vezetőszerkesztő

Ha előfizetnétek a nyomtatott magazinra, ne habozzatok, kattintsatok az mc.hu oldalra, és kövessetek minket a FacebookonInstagramon, valamint YouTube-on is!

Fotó: Archív, Getty Images