Lapozz bele! Kiélvezzük a pillanatot a legújabb Nők Lapjában

Élvezzük a pillanatot és ne csak a jövőre készüljünk! Ez az egyik jelmondatunk a héten, melynek szellemében tényleg érdemes kiélvezni legújabb lapszámunk minden betűjét.

„Lapozzatok bele” a magazinba a képre kattintva!

Galéria | 9 kép

Kezdjetek el élni!

– Nem, tényleg nem tudok ma menni – magyarázom a barátnőmnek –, muszáj befejeznem a szanálást, és rendet akarok tenni holnapra.

A barátnőm egy darabig még győzködött, hogy de milyen jó lesz a régi csoporttársakkal találkozni, én ellenálltam, jöttem a szekrényrendezési ötletemmel. Aztán rámutatott, hogy hónapok óta ugyanazzal a szöveggel bújok ki a találkozók alól, és lassan elmúlik az élet, legalábbis ez a nyár, és egyszer sem látott… És tényleg. Abban a pillanatban tisztán láttam, hogy be kell csuknom azt a szekrényajtót. Mintha a ma teendőit nem lehetne máskor megtenni. Mintha valaki is kényszerítene, hogy befejezzem ma a pakolást, amikor kizárólag az én ötletem volt, senki nem szid le (és nem dicsér meg), ha nem fejezem be. Nyár közepe van, szép, meleg este, a gyerek a nagyinál, és én képes vagyok nem elmenni a barátokkal, mert két tucat pólót össze akarok még hajtogatni? Na, nyomás öltözni!

Valahogy úgy alakult, hogy sok éven keresztül mindig csak a jövőre készültem. Gondolom, nem vagyok egyedül ezzel a nyomasztó késztetéssel, hogy az egyébként csodálatos, élvezhető helyzetekben is arra gondoltam, hogy jó, de mi lesz holnap? Sok-sok áttanult ünnep, karácsony, lemondott találkozók, mert bocs, de dolgoznom kell, elmaradt mozik, mert holnapra ki kell aludnom magam… És ki emlékszik arra a holnapra? Valószínűleg álmosan is végigcsináltam volna a másnapot.

Raj Raghunathan amerikai professzor írt egy dolgozatot Szenvedj most, légy boldog később! címmel, melyben részletesen elmagyarázza, mi a probléma azzal, ha valaki minden pillanatában a jövőre készül. Leginkább az, hogy nem is biztos, hogy eljön az a jövő. És ezzel senkit nem buzdítok arra, hogy ne spóroljon, tanuljon továbbra is szorgalmasan, csupán arra, hogy válassza néha a könnyebbik utat. Van még néhány nyári napunk, használjuk ki úgy, hogy emlékezzünk rájuk.

Akovács Éva, vendégszerkesztő

Ha előfizetnétek a nyomtatott magazinra, ne habozzatok, kattintsatok az mc.hu oldalra, és kövessetek minket a Facebookon, Instagramon, valamint YouTube-on is!

Fotó: Archív, Getty Images