Lapozz bele! Új év, új kezdet a Nők Lapja e heti számában

Üdv az új évben! Reméljük, velünk tartotok idén is! Máris mutatjuk, hogy többek között miről olvashattok az első 2019-es Nők Lapjában!

„Lapozzatok bele” a magazinba a képre kattintva!

Galéria | 9 kép

Újraindítjuk?

Az év első lapszámában semmiképpen nem mehetünk el a tervezés, újrakezdés témája mellett. Az újévi malac is azért kerül az asztalra, hogy a következő évünket szerencse kísérje. De ez sajnos nem lesz elég a boldogulásunkhoz, tennünk kell azért, hogy a szerencse ránk találjon. Vannak, akiket rákényszerít az élet, hogy újragondolják karrierjüket munkájuk elvesztése miatt, talán enélkül soha nem is terveztek váltani… Ezzel a kérdéssel pedig érdemes eljátszani: mi lesz, ha elsodor bennünket a technika világa vagy a fiatalabb, feltörekvő generáció? És ez a probléma talán még a legsúlytalanabbak közé tartozik, egy tartós betegség, magánéleti válság vagy egyszerűen csak egy beteljesületlen álom megvalósítása mindent felforgathat körülöttünk. Akik a nehéz helyzeteket túlélik, átvészelik, arról számolnak be, hogy könnyebben váltanak akár egy olyan területre, amihez előtte szinte semmi közük nem volt. Jogi szférából a beteg gyerekek támogatására, orvoslásból nyugdíjasként a cukrász szakmába, hogy csak egy történetet említsek a megjelenők közül. Egy kutatás szerint lapunkat azért (is) szeretik az olvasók, mert nem idealizált világot mutatunk be, hanem egy valósat, vidámsággal, szeretettel és nehézségekkel. Éppolyan sokszínűen, amilyen az élet, mindig váratlan helyzeteket produkálva, talán olyat, amit a fantáziánkkal megalkotni sem tudnánk.

A vidámság, pajzánság sem hiányzik e heti lapszámunkból, ezzel rácáfolunk a női szemérmességre, amikor bemutatjuk, hogy a paraszti világ meséiben megelevenednek az évődések, szerelmi kapcsolatok. Az életet ez is mozgatja – mondja a mesekutató, aki a humorra, a történetek felszabadító erejére teszi a hangsúlyt.

Két testvérinterjú van lapszámunkban, a Peller lányok és a Gyurta testvérek beszélnek kapcsolatukról, s mind arról számolnak be, hogy az egymás iránt érzett szeretet az érvényesülésben is segítette őket. A Miért népszerű a bakancslista? című írásunkban a midlife krízisről írunk, hogy sokan ebben az életkorban teszik fel vágyaikat, beteljesületlen álmaikat egy képzeletbeli listára. Csak nehogy úgy járjunk, mint Az öreg halász és nagyravágyó felesége című mese hősei. Mértékkel a változásokat (is)!

Eszes Andrea, vezetőszerkesztő

Ha előfizetnétek a nyomtatott magazinra, ne habozzatok, kattintsatok az mc.hu oldalra, és kövessetek minket a Facebookon is!

Fotó: Archív, Thinkstock